top of page

Waarom trainen bij het
Historisch Schermgilde Limburg?

Als lid van het Historisch Schermgilde Limburg maak je deel uit van een inclusieve en diverse groep gelijkgestemden die samenkomen om een prachtige historische krijgkunst te beoefenen en elkaar hierin te bevorderen. Wij willen ervoor zorgen dat je uiteindelijk zelf de kennis en vaardigheden hebt om historische bronnen te kunnen bestuderen en hier je eigen interpretaties over de historische Europese krijgskunsten uit kunt trekken.

Ons Gilde is meer dan alleen wekelijkse trainingsmomenten! Met verschillende uitjes, workshops, en (interne) evenementen vormen wij ook een hechte gemeenschap waarin er voor iedereen plaats is en we elkaar met respect behandelen. We bieden de ruimte om elkaar beter te leren kennen en nauwe banden op te bouwen.

Er zijn daarnaast nog andere voordelen als lid zijnde: 

  • Je krijgt een stem in de bestuurlijke richting van ons Gilde tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

  • Je wordt in ernstige gevallen door onze verzekering aanvullend verzekerd voor ongelukken tijdens het beoefenen van HEMA.

  • Je verkrijgt toegang tot toernooien en evenementen die door de Nederlandse HEMA-bond worden georganiseerd.

  • Je kunt gebruik maken van het brede netwerk aan informatie, advies, en contacten dat wij sinds onze oprichting in 2016 hebben opgebouwd en onderhouden.

bottom of page