top of page

Huisregels

Om de training goed te laten verlopen hebben we enkele huisregels tijdens de les. We verzoeken je vriendelijk om deze te volgen tijdens de les en andere activiteiten van het HSGL.
 

 1. Heb respect voor elkaar! We zijn hier voor de hobby en te groeien in de kunst van het zwaardvechten. Fouten maken mag, elkaar attenderen erop enkel op een respectvolle manier.

  In onze vereniging is er géén plaats voor discriminatie, racisme, (seksuele) intimidatie en zinloos geweld. Mocht dit geconstateerd worden, dan kan je toegang tot de les ontzegd worden en/of je lidmaatschap beëindigd worden.
   

 2. Veiligheid boven alles! Let op elkaars veiligheid en attendeer mensen er op als je onveilige situaties tegenkomt. Voel je je niet veilig in een situatie, geeft dit dan gerust aan.
   

 3. Luister naar de trainer en volg diens aanwijzingen op. Indien deze iets aan het uitleggen is, sta je stil en luister je.
   

 4. Clubmateriaal is er voor iedereen. Indien er te weinig materiaal voorhanden is, ruil dan regelmatig door met een clubgenoot.
   

 5. Als je clubmateriaal leent, ga hier dan zorgvuldig mee om! Laat het niet rondslingeren en ruim het aan het einde van de les op. Meld beschadigingen bij de trainer.
   

 6. Neem een fles water mee, zodat je tijdens de training voldoende kan drinken. Zorg indien je veel zweet voor een handdoek.
   

 7. Als je lang haar hebt, maak dit dan vast. Zorg dan dat dit in een staart zit, of in ieder geval op een manier waardoor er niks achter kan blijven haken.
   

 8. Sieraden doen wij uit vanwege de veiligheid. Indien dit niet kan, plak deze dan af! Indien je je hier niet aan houdt, kan dit een reden zijn om je een training te ontzeggen.
   

 9. Houdt je aan de regels in het veiligheidsreglement. De Veiligheidcommissie ziet hierop toe. Onvoldoende materiaal om bijvoorbeeld te sparren betekent geen sparren. Trainers en de Veiligheidscommissie hebben het laatste woord. Na de training kun je hierover in discussie gaan.
   

 10. Indien je je niet lekker voelt, laat dit dan weten aan de trainer! zij zijn opgeleide EHBO’ers en zijn er om je te helpen.
   

 11. Heb je uitgebreide vragen, wil je iets bespreken over de club of heb je opmerkingen over de lesstof? Dan is er na afloop van de training ruimte om dit te doen.
   

 12. Heb je een vriend of vriendin die een keer wil meedoen? Geef dit van tevoren even aan om verrassingen of drukte te voorkomen!

bottom of page